… reklamný manipulátor, napíšem HOAX, ktorý sa bude šíriť svetom. Médiá sa budú trhať o to, ktoré prvé zverejní zaručené informácie o katastrofe, čiuž dobrovoľne, alebo pod nátlakom čitateľov, ktorí zaplavia (doslova a do písmena) redakcie celého sveta.

Tá správa bude obsahovať všetko: šokujúcu informáciu už na začiatku, posilnenú dôveryhodnosť spomínaním reálnych prvkov a spoločností, bude reagovať na nejakú výsostne aktuálnu tému. Napríklad… ja neviem, že predaj pozemkov na Mesiaci je ohrozený, lebo sa na ňom objavila medziplanetárna teroristická zložka. Taká prefíkaná, že armády Zeme nebudú mať šancu ju poraziť.

Samozrejme, budú to ťažko overiteľné fakty, lebo málokto na Mesiaci naozaj bol. Ale ja svoje dôkazy podložím empirickou skúsenosťou a ako pravý mučeník sa odhodlám na výpravu, aby som sa po návrate (z kúpeľov) rozohnil a podal pozemšťanom zdrvujúcu správu.

A asi založím aj nejakú sektu. ȁno, podobne zmýšľajúcich musí byť viac. Možno z toho vznikne armáda. Pri zrode bude jeden jediný e-mail. S priateľským pozdravom a prosbou, aby ste to poslali každému. Ale to až raz, keď budem veľký…