Rok sa s rokom stretol a kreatívci z reklamnej agentúry Slovenského Ohavného Zväzu Autorského opäť raz prišli s kúskom, aký sa v dnešnej dobe nevidí. Obec Pohorelá (na mape tu) neďaleko Heľpy (to tá Heľpa, to táá Heeeľpaa, …) dostala príjemnú faktúru za neoprávnené použitie hudobných diel. Na mikulášskej besiedke a dni matiek. Spievané deťmi.

V mojom ľubozvučnom jazyku zrejme neexistuje výraz, ktorým by som dokázal túto organizáciu označiť. Bežné nadávky totiž ani zďaleka nevystihujú pravú podstatu odporu, ktorú voči takémuto konaniu cítim. Preto tento článok nenamierim voči Ohavnému Zväzu alebo proti sebe samému.

O týždeň o takomto čase mám štátnice. Po nich, predpokladám, dôjde pod vplyvom okolností (you know what I mean…) k neohlásenému použitiu autorsky chránených diel. Pre zjednodušenie administratívy prikladám predpokladaný playlist. Prosím sprevádzajúceho inšpektora Zväzu, aby sa vopred oboznámil s jednotlivými skladbami, je možné, že mi interpretácia nevyjde podľa očakávaní.

Queen – We Are the Champions
Peter Nagy – Aj tak sme stále frajeri
Pavol Hammel – ZRPš
Queen – The Show Must Go On
Dokonalý Kľud – Nám to nevadí
Zuzana Norisová – Pátá
Kabát – Denně vožralej
ľudová – Vyrástla lipka
Otto Weiter – Otvárajte kasíno
Hex – Nikdy nebolo lepšie

V prípade, že sa pokúsim o interpretáciu Rangers (Plavci) – Promovaní inženýři, informujte zároveň aj Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky vo veci neoprávneného použitia akademického titulu, keďže mi bude (pravdepodobne) udelený len titul bakalár.

Zostávam so súdružským pozdravom!