Je to pravda, jablká sú fajn. Možno som k nim príliš zhovievavý (pozostatok z mladosti, keď som pociťoval ich nedostatok), alebo mám jednoducho slabosť voči ich ladným tvarom. Ale tento článok nie je určený pre ovocinárov, hoci tak môže spočiatku vyzerať.

Nejdem teraz rozoberať, komu a za čo som sa zapredal, skrátka a jednoducho prinášam tu môj pohľad na produkty firmy Apple. Tej jablkovej, do ktorej investoval aj Forrest Gump.

Prvá vec, ktorá sa mi na nej páči, je schopnosť prezentovať svoje výrobky ako najunikátnejšiu vec tejto planéty. Opakovane. Mať Jobsovu charizmu na pódiu, to je vec, ktorú dosahuje málokto, pokiaľ vylúčime divadelné cirkvi (tie, čo majú pódium namiesto kostola).

Môj druhý potlesk sa týka AppStore. Podľa mňa skvelý spôsob distribúcie aplikácií. Inštalácia a mazanie, všetko celkom priamočiare a známe. Ako konzumenta obsahov ma to veľmi potešilo. Možno aj viac než platforma na distribúciu hier Steam.

No a do tretice všetkého dobrého pridávam fakt, že priniesli svetu iPad, zariadenie, ktoré je tak rozporuplné, že ostatní výrobcovia pocítili potrebu vyrobiť niečo podobné, no žiadnemu z nich sa to zatiaľ masovo nepodarilo. Vďaka iPadu sa dokázala aj cesta vlakom z Bratislavy dostať z úrovne „neznesiteľná“ na „nie je to až tak zlé“.

Zatiaľ toľko, keď ma niečo nové osvieti, napíšem…