Ak je pre mňa niečo výsostne nepochopiteľné, tak je to naivná predstava televízií, že politické debaty je najlepšie vysielať v nedeľu. Ideálne v čase obeda, akoby boli politické žvásty vypúšťané na verejnosť vhodnejšou surovinou na dochutenie, ako vegeta.

Hoci osobne pohČ dam touto neurčitou zmesou chutí, politické diskusie podávané v rovnakom čase mi prídu ako veľmi blízke svojej požívateľnej podobizni. Teda, ak vynecháme všetky slovné masturbácie počas one man show nášho najvyššieho, vznikne nám rozhovor neistej príchuti. Na jednej strane koaličný druhoradý pešiak, ktorého meno počujeme prvýkrát v živote, na strane druhej unavená tvár opozície zmietanej vlastnými problémami dobiehajúcimi z minulosti.

Preto nechápem, prečo je táto kyslosladká mediálna hra prezentovaná počas nedeľného obeda. Keď človek usadne k dobrému jedlu a chce si vychutnať (dajme tomu) pokojný deň, zloží sa pred televíznou obrazovkou (lebo vonku to hnusné bílé svinstvo furt padá za límec) a tam… politická vegeta. Pozostatok komunizmu. Kde tí druhí sú posielaní do basy (hajzli) a len my môžeme spasiť svet. V nedeľu. Keď si reklamný čas na spásu pred pár storočiami rezervoval niekto iný.